Home » 2toDrive
 

2RR

is aangesloten bij de VRB
2toDrive

Voor iedereen, woonachtig in Nederland, die nog geen 18 jaar oud is.


Je mag rijles nemen vanaf het moment, dat je 16,5 jaar oud bent. Theorie-examen kan je doen vanaf het moment, dat je 16 bent. Het rijexamen (auto) kan je doen vanaf het moment, dat je 17 bent geworden.

2toDrive wil zeggen Begeleid Rijden: je rijdt vóór je achttiende met een begeleider naast je. Je haalt je rijbewijs als je 17 bent. Je rijdt daarna bijna een jaar, tot je 18e, met één van je begeleiders. Jouw ouders of je wettelijk vertegenwoordigers moeten ermee akkoord gaan, dat je voor je achttiende je rijbewijs haalt.

Vanaf het moment dat je 17 jaar wordt, mag je het autorijexamen afleggen en na goed gevolg de weg op met een begeleider, die minimaal 5 jaar zijn rijbewijs moet hebben en minimaal 27 jaar oud is (zie de lijst met voorwaarden hieronder). Je hebt dan naast je rijbewijs steeds een begeleiderspas bij je, waarop minimaal 1 en maximaal 5 personen staan, die met je mee willen (en mogen) rijden. Alléén met een begeleider naast je mag je (niet in het buitenland) rijden als je 17 bent. Als je vervolgens 18 bent mag je natuurlijk helemaal alleen achter het stuur, want dan vervalt automatisch voor jou het rijden met een begeleider.

Dan kan je zelfstandig de weg op en dan gaat het beginnersrijbewijs in, dat 5 jaar duurt.

In deze 5 jaar worden bepaalde verkeersovertredingen geregistreerd en kan je bij voldoende ‘fout gedrag’ zelfs je rijbewijs kwijtraken. Dit geldt overigens voor iedereen, die voor het eerst z’n rijbewijs heeft. Ook als je veel ouder bent, geldt het rijbewijs de eerste vijf jaren als het ‘beginnersrijbewijs’.

Het aanvragen van de begeleiderspas gaat via de site van 2toDrive:

http://www.2todrive.nl/

Voordat je bij de gemeente je rijbewijs kunt aanvragen, moet je in het bezit zijn van de begeleiderspas.

Voorwaarden begeleider:
  • minimaal 27 jaar oud zijn;
  • minimaal 5 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs voor een personenauto (rijbewijs B) en dit rijbewijs onmiddellijk kunnen tonen;
  • geen strafrechtelijke veroordelingen voor verkeersovertredingen hebben gehad: dat wil zeggen geen onherroepelijke ontzegging van de rijbevoegdheid door de rechter of het Openbaar Ministerie opgelegd hebben gekregen;
  • niet onder invloed van drank/drugs of medicijnen zijn tijdens het begeleiden;
  • in het verleden niet door het CBR naar alcoholcursussen of gedragscursussen gestuurd zijn;
  • geen onderzoek naar rijvaardigheid of rijgeschiktheid hebben gehad;
  • vermeld staan op de begeleiderspas van de jongere. Op deze pas mogen maximaal 5 ervaren bestuurders vermeld staan die de beginnende automobilist zelf heeft opgegeven.


06 4523 9688

2rralex@gmail.com

of ga naar contact

en vul daar het formulier in
Uwilthosting.nlHosting en CMS door Uwilthosting.nl