Home » Autisme
 

2RR

is aangesloten bij de VRB
Hoe zit het met het krijgen van rijles en autisme?

Alex Lieuwe Ruiter is gespecialiseerd in het lesgeven aan mensen met autisme en aanverwante stoornissen.

Heb je Autisme, ADD, ADHD, Asperger, PDD-Nos (ASS), of bijvoorbeeld MCDD, LVB of Dyspraxie, ben je een Beelddenker of een Taaldenker, dan is het leren autorijden en het bezitten van het rijbewijs B in de meeste gevallen heel goed mogelijk.

We beginnen meestal met een intakegesprek (thuis of in de auto), waarin ook de bij de overheid (CBR) te volgen procedure wordt uitgelegd. Vervolgens rijd je een proefles van een uur.

Aan het einde van deze proefles krijg je een advies van je instructeur (Alex), waarin je hoort, of je bij 2RR kunt beginnen met rijlessen. We kijken, of we bij elkaar passen.

Vervolgens vul je op de website van het CBR de Gezondheidsverklaring in en maak je een afspraak met een psychiater van het CBR. Deze stuurt zijn rapport op aan het CBR. 

Zie de rubriek 'Examen doen' op deze site:  https://www.2rr.nl/autorijles/amsterdam/rijles/b/examen-doen

De Gezondheidsverklaring vul je in via de website van het CBR: https://www.cbr.nl . Je moet inloggen met je DigiD met SMS of App. Deze Gezondheidsverklaring kost € 41,- . U kunt betalen via iDeal.

Dan begin je met de autorijlessen. Ongeveer halverwege de auto-rijopleiding doe je een rijtest, een autorit van iets minder dan een uur met een examinator van het CBR, om de Geschiktheidsverklaring (van het CBR) te verkrijgen. Deze heb je nodig om het Praktijkexamen aan te vragen . Tijdens de rijtest moet je laten zien, dat je de auto redelijk beheerst (voertuigbediening) en dat je voldoende reageert op en omgaat met de verkeersdeelnemers om je heen en met de situaties waar je op af rijdt. Je hebt dan waarschijnlijk ongeveer 35 lesuren gereden. De rijtest is geen examen en je hoeft niet op examenniveau te presteren. Je kan er niet voor zakken of voor slagen. Er wordt alleen gekeken, of je in de toekomst in staat zult zijn, het examen voor het rijbewijs te halen. Mocht het de eerste keer niet lukken, dan is er altijd herkansing mogelijk, in principe zo vaak als je dit wilt.


Zie voor extra informatie:   https://rijlesenautisme.amsterdam

Maak een afspraak, of vraag informatie bij Alex Lieuwe Ruiter:


06 4523 9688

2RRalex@gmail.com2RR verzorgt de rijopleiding voor mensen met Autisme (ASS - Autisme, ADD, ADHD, Asperger, PDD-Nos, McDD, Dyspraxie, beelddenkers en taaldenkers) in Amsterdam, Zaandam, Amstelveen, Landsmeer, Diemen, Badhoevedorp, Abcoude, Oostzaan, Zaanstad, Koog, Koog aan de Zaan, Jisp, Assendelft, Durgerdam, Holysloot, Lijnden, Ransdorp, Halfweg, Zwanenburg, Krommenie, Wormerveer.
Uwilthosting.nlHosting en CMS door Uwilthosting.nl